БЪЛГАРИ, СЪБУДЕТЕ СЕ! СИСТЕМАТА ВИ УБИВА

СИСТЕМАТА УБИВА НЕ САМО ХОРАТА С УВРЕЖДАНИЯ, А ВСИЧКИ ВАС

Концепция

България
на БОТЕВ И ЛЕВСКИ

Прокурори от Западна Европа

Прокурори от Западна Европа

Журналисти от Западна Европа

Журналисти от Западна Европа

Съдии от Западна Европа

Съдии от Западна Европа

Правителство от САЩ

Правителство от САЩ

СИСТЕМАТА ВИ УБИВА


„Хората, които избират корумпирани политици, самозванци, крадци и предатели, не са техни жертви, а техни съучастници.“

Скъпи сънародници, колелото се върти. Днес сте буйни, млади и трудоспособни, не гласувате на избори, не се вълнувате от протестите на майките на деца с увреждания и не се интересувате от корупционните схеми на управляващите, но утре Вие може да сте следващите инвалиди. Колкото и да е тъжно, в живота си се сблъскваме понякога с болести, злополуки и вродени увреждания. От тези събития никой не е предпазен. Всеки може да претърпи злополука или да се разболее сериозно и да стане нетрудоспособен – за известен период или доживотно.

Чували ли сте за Healthy Life Years (HLY)? Това е индикатор за измерване на годините на живот, прекарани в добро здравословно състояние, известен още като продължителност на живота без увреждания. Тоест, почти всеки един човек в даден момент от живота си се разболява или инвалидизира.

Сега си представете как бихте живели с пенсия от 300 лв., ако сте приковани в инвалидна количка или страдате от тежко заболяване? Вашите деца са емигрирали в чужбина или просто не ви обръщат нужното внимание, тъй като всекидневно са подложени на силен финансов стрес за собственото си оцеляване, което от своя страна е една от основните причини за инвалидизиране. 

Но това е по малкият проблем. Всъщност системата наистина Ви убива, като краде години от вашия живот.

Чували ли сте за Disability Adjusted Life Years (DALY) и Potential Years of Life Lost (PYLL)? Проучете какво означават тези два индикатора и ще разберете как корупцията и некадърното управление на политиците реално Ви убива, като скъсява времето на Вашия живот.

Нека всеки един от вас се замисли, иска ли да живее с 300 лв. пенсия, а преди избори с 50 лв. добавка отгоре?

Ние сме наясно, че сте твърде ангажирани с вашето ежедневие, за да можете да направите крачка назад и да видите цялостната картина. Време е обаче да го направите, защото времето неусетно минава и всеки остарява!

Ако не искате вашата съдба да е като тази на днешните пенсионери и трайно нетрудоспособни български граждани, гласувайте за ПП ББЛ. Решаващият глас е всеки един от вас!